Give your website a premium touchup with these free WordPress themes using responsive design, seo friendly designs www.bigtheme.net/wordpress

Hasznos tanácsok

Beépítéshez:

Az utólag beépíthető tokok beszerelése előtt a következő dolgokra kell figyelni:

A falnyílást úgy kell kialakítani, hogy a falkáva mindkét oldalt legyen meg, minimum 3,5 – 4 cm a keresztfalig! Ez ugyan nem kötelező, de ajánlott, hiszen ha a falnyílás egyik, vagy mindkét oldalán közvetlenül keresztfal van, akkor azon az oldalt az amúgy 7 cm széles takaróléc helyett csak 4 cm széleset tudunk tenni a precíz beépítés érdekében, és egyenetlen keresztfal esetén nem fog tökéletesen illeszkedni!
Egy másik felmerülő probléma keresztfal esetén, mondjuk egy folyosón az, hogy nem tudjuk teljesen 90 fokban kinyitni az ajtót!

Következő dolog, amire nem árt odafigyelni:
Ha lehetséges, akkor a 2 helyiség burkolata – amik között az ajtó lesz – legyen egy magasságban, vagy legalábbis pár mm-nél ne legyen nagyobb a szintkülömbség!
A 2 burkolat közé általában burkolatváltót szoktak tenni. Ezt a következőképpen kell elhelyezni:
A burkolatváltó középvonala mindig attól a falsíktól kifelé essen 15 mm-el, amerre az ajtó nyílik! Így a burkolatváltó pont az ajtólap alá fog esni!
Ha rosszul van elhelyezve a burkolatváltó, akkor az ajtó bezárt állapotában ki fog látszani valamelyik helyiségből nézve, sőt, nagyobb eltéréseknél a másik helyiség burkolata is látszani fog, ami nem túl esztétikus!

Végül egy szintén fontos, de sajnos nem minden esetben befolyásolható dolog:
Az ajtónyílásban a fal vastagságában ne legyenek túl nagy eltérések! 15 mm eltérésnél még éppen beépíthető az ajtó, hiszen állítható takaróléccel rendelkezik, de a legtökéletesebb beépítést csak akkor tudjuk garantálni, ha az eltérés 0-5 mm-ig!

Megjegyzés: A fentiekben írtaknak nem kötelező eleget tenni – már amennyiben lehetséges – , csupán ajánlott, mert e “szabályok” betartásával jelentősen lerövidíthetjük a beépítés időtartamát, illetve tökéletesebben fog illeszkedni az ajtó a helyére!

ajtó beépítés